lauantai 24. joulukuuta 2011

Avauspuheenvuoro

Tervehdys kaikki jalkapallon ja muun urheilun ystävät!

Tarkoitukseni on alkaa kirjoittelemaan omia näkemyksiäni jalkapalloon ja muuhun urheiluun liittyen. Toki tulen ottamaan kantaa myös muihin enemmän tai vähemmän itseäni kiinnostaviin aiheisiin urheilun ulkopuolelta. Siihen pitäisikö Suomen ottaa markat takaisin käyttöön tai pitäisikö Suomen liittyä Natoon en tule ottamaan kantaa. (ainakaan vielä tänä vuonna)

Ajatuksen blogin kirjoittamiseen sain jo joskus aiemmin, mutta lopullisen sysäyksen sain lukiessa Palloliiton Helsingin- ja Uudenmaanpiirin 90MIN lehteä. Viimeisellä aukeamalla Repe, 56, kirjoittelee "Vaihtopenkki" palstaa. Siellä Repe kertoi käyneensä katsomassa kummipojan treenejä ja toteaa "Jotenkin tuntuu, että nyt ollaan taas vähän hukassa, mitä valmentamiseen tullaan. Nyt teemana näyttää olevan yksilövalmennus, ja kun härmäläisiä ollaan, niin treenataan yksilöinä niin pirusti, kun kerta asian tärkeydestä on naama punaisena toitotettu virallisilta tahoilta vuoden päivät. Kaikkein pahimpia tapauksia näyttävät olevan entiset kakkos- ja kolmosdivaripelaajat. 'Susta ei voi tulla futaajaa, jos et pomputtele sataa kertaa' yksikin futaajana epäonnistunut isukki huusi. Sus siunatkoon, kuten mummovainaa tapasi sanoa. Olen sen verran vanhan kansan ukkoja, että jos kymmenen kertaa pystyy pomputtamaan, niin homma on hallussa. Toistaiseksi en ole näistä netissä temppujaan esittelevistä pelaajista yhdenkään pelaavaan futista huippuseuroissa. Olisiko niin, että futiksen pelaamiseen tarvitaan muutakin? Kuten esimerkiksi pelikäsitystä tai lahjakkuutta? Noita ei pahemmin neppailemalla kehitetä" 

Kaverilla on jotain suuntaa tossa kirjoituksessaan, mutta jättää monta asiaa auki. Kauan siellä neppailtiin? Minkä ikäisistä junnuista kyse? jne.. Toki "Susta ei voi tulla futaajaa, jos et pomputtele sataa kertaa" huuto on mielestäni aika jännä heitto valmentajalta, oli ikä sitten mikä hyvänsä. Ja ei ole tainnut Repe milloinkaan Youtubeen kirjoittaa sellaisten pelaajien nimiä kuin esim. Zlatan, Ronaldinho, C.Ronaldo, Robinho ja Messi. No mutta me unohdamme Repen kirjoituksen ja keskitymme siihen mitä sanottavaa Pequenolla on vaikkakaan ikää ei ole kertynyt lähellekkään samaa kuin Repelle, mutta väitän että näkemystä sitäkin enemmän.

Omissa kirjoituksissani tulen ottamaan kantaa niin junnutason toimintaan kuin huippujalkapalloonkin. Ja niinkuin aiemmin jo kirjoitin, vähän kaikkeen muuhunkin maailmaa liikuttavaan. Jokatapauksessa toivon tekstieni herättävän keskustelua sillointällöin ja ennenkaikkea avartavan kenties sitä omaa ajatusmaailmaa. Avauspuheenvuoroni on päättynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti